9.11.2020 / admin

Siemensillä etätyö keskiöön

Siemens Osakeyhtiössä aloitettiin lokakuun 2020 alussa Healthy Workforce -nimeä kantava hyvinvointihanke, jonka tavoitteena on edistää ihmisten yhteisöllistä jaksamista etätyössä. Siemensin kumppanina hankkeessa on johdon ja henkilöstön valmennuspalveluita tuottava Liikkuva Suomi.

”Siemens on teknologisesti edelläkävijä ja meidät tunnetaan siitä, että asiakasratkaisut ovat ensiluokkaisia. Haluamme olla edelläkävijöitä myös siinä, miten huolehdimme omasta porukastamme”, Siemens Osakeyhtiön henkilöstöjohtaja Heidi Moilanen linjaa.

Pilottivaiheessa olevan hankkeen tueksi päätettiin ottaa käyttöön yhteisöllinen ja kannustava Liikkuva Suomi -valmennusohjelma. Mobiilissa ja netissä toimivan yhteisöllisen alustan päälle rakennetun valmennusohjelman avulla Siemensin Suomen ja Baltian henkilöstö saa arkeensa selkeät mittarit, pääsee kirjaamaan aktiivisuussuoritteita sekä hyvinvointitekoja toinen toistaan kannustaen. Mukana on myös aktiivisuutta, sykevälivaihtelua, palautumista ja kehon voimavaroja mittaavat laitteet. Tavoite on selkeä, entistäkin parempi arjessa jaksaminen sekä fyysinen ja henkinen hyvinvointi.

”Etätyön aikana emme näe toisiamme niin paljon kuin ennen ja on haasteellisempaa huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista. Tätä asiaa halusimme parantaa, ja siksi päätimme panostaa hyvinvoinnin valmennusohjelmaan. Valitsimme kumppaniksi juuri Liikkuvan Suomen, koska heillä on erinomaiset näytöt siitä, miten henkilöstö saadaan valmennusohjelmaan mukaan korkealla osallistumisprosentilla”, Heidi Moilanen kertoo.

”On hienoa huomata, millä innolla ja energialla Siemensin henkilöstö on saatu motivoitua valmennusohjelmaan mukaan”, Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen iloitsee. ”Ensimmäisen valmennusjakson aikana keskitymme lepoon ja palautumiseen, jotka ovat ensiarvoisen tärkeää vastapainoa hektiselle arjelle, varsinkin nyt kun Siemensin henkilöstön arki on etätyön yleistymisen myötä muuttunut”, Antti Luukkanen toteaa.

Lisätietoja ja haastattelut

Antti Luukkanen, toimitusjohtaja, Liikkuva Suomi, 044 381 3336, antti.luukkanen@liikkuvasuomi.fi

Heidi Moilanen, henkilöstöjohtaja, Siemens Osakeyhtiö, 044 525 3990, heidi.moilanen@siemens.com