16.10.2020 / admin

Osallistava Liikkuva Suomi -valmennus on tuottanut tuloksia

Lokakuussa 2019 LähiTapiola Loimi-Hämeessä alkanut Liikkuva Suomi -valmennusohjelma on muuttanut usean osallistujan arkea merkittävästi jaksavampaan suuntaan.


”Loimi Liikkuu” -nimeä kantanut ohjelma on tuonut yhteisöön taikatemppujen ja tempausten sijaan uusia arkeen sijoittuvia valintoja sekä pysyviä muutoksia pieni askel kerrallaan.

Loistava osallistuminen, huimia tuloksia

Loimi Liikkuu -ohjelmaan on saatu mukaan 79 % henkilöstöstä, aktiivisuuskirjauksia on kerätty yhdessä 7.400 kpl ja henkilöstö on tsempannut toisiaan HeiaHeia-sovelluksessa toimivassa yhteisössä yli 21.000 kertaa. Kirjauksia on tullut kaiken kaikkiaan 157 eri lajista. Uusia liikuntamuotojakin on valmennuksen aikana löytynyt, yhteisen tekemisen merkittävän kasvun lisäksi.

TOP 10 lajit:

 1. Kävely
 2. Koiran ulkoiluttaminen
 3. Pyöräily
 4. Juoksu
 5. Kuntosali
 6. Lankku
 7. Sauvakävely
 8. Uinti
 9. Golf
 10. Hiihto

TOP 5 hyvinvointiteot:

 1. Hyvä yöuni
 2. Aikaa läheisten kanssa
 3. Litra vettä päivässä
 4. Ajoissa nukkumaan
 5. Hissitön päivä

”Liikkuva Suomi – valmennuksessa pidän erityisesti siitä, että mukaan saadaan ikuisien suunnitelmien sijaan paljon aitoa arkista tekemistä. Minulle valmennusohjelmaan mukaan lähtö tarkoitti sitä, että löysin viimein arkeeni soveltuvan konkreettisen keinon lähteä parantamaan jaksamistani ja hyvinvointiani. Nyt reilu puoli vuotta startin jälkeen olen varma, että tätä matkaa alati parempaan oloon en kesken jätä”, LähiTapiola Loimi-Hämeen Ritva Lehtonen kertoo.

Katso Ritvan Liikkuva haastattelu kesäkuulta 2020 (3:30) tästä linkistä.

”Liikkuva Suomi -ohjelman startin taustalla on LähiTapiola Loimi-Hämeessä tehty päätös nostaa henkilöstön hyvinvointi ykkösasemaan. On ilo huomata, kuinka rohkeasti porukkamme on lähtenyt mukaan esim. uusiin lajikokeiluihin ja jakanut kokemuksiaan organisaation sisällä toisiaan hienosti kannustaen”, LähiTapiola Loimi-Hämeen liiketoimintajohtaja Marko Sinkkonen toteaa.

Katso Markon Liikkuva haastattelu kesäkuulta 2020 (2:51) tästä linkistä.

”On upeaa seurata LähiTapiola Loimi-Hämeen henkilöstön aktiivista otetta ja osallistumisintoa”, Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen iloitsee. ”Yhteisöllisestä videovalmennuksesta on saatu paljon positiivista palautetta, erityisesti kun ihmiset ovat olleet etätöissä ja monen arki on muuttunut merkittävästi lyhyessä ajassa. Keskityimme keväällä muuttuvan arjen hallintaan, palautumisen varmistamiseen, päivien rytmitykseen, etätyön organisointiin ja henkiseen hyvinvointiin. Palautteiden perusteella tämä oli oikea valinta ja sillä tiellä jatkamme tulevissakin valmennuksissa.”

Lisätietoja:

Antti Luukkanen, Toimitusjohtaja, Liikkuva Suomi, puh. 044-3813336, antti.luukkanen@liikkuvasuomi.fi

Marko Sinkkonen, Liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Loimi-Häme, puh. 044-4314578, marko.sinkkonen@lahitapiola.fi