20.2.2020 / admin

Mitä jos saisit lisää lomaa voimalla paremmin?

Sony Music Finland toimii etulinjassa työkyvyn ylläpitoon kannustamisessa. Panostaminen henkilökohtaiseen jaksamiseen tuo myös lisää lomaa.

Liikkuva Suomi työhyvinvointi

Liikkuva Suomi -valmennusohjelman ensimmäinen vuosi Sony Music Finlandilla tuotti niin hyviä tuloksia, että henkilöstön kuormituksen hallintaan panostaminen päätettiin nostaa uudelle tasolle.

Olennaisena lisäyksenä viime vuoteen verrattuna on motivointijärjestelmä, jonka avulla lisääntynyt työkyky tuo myös lisää lomapäiviä. Valmennusohjelman avulla jokainen osallistuja kerryttää hyvinvointipisteitä, joiden kasvanut saldo on suoraan verrannollinen ansaittuun lisälomaan.

Näin Sony Music Finlandin Finance Director Olli Sjöström kertoo Liikkuva Suomi -valmennusohjelman positiivisista vaikutuksista henkilöstön jaksamiseen ja organisaation kehitykseen:

Hyvinvoiva henkilöstö on keskeinen voimavara

”Meille hyvinvoivat työntekijät ovat ensiarvoisen tärkeitä. Henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostamalla on mahdollista saavuttaa huikeita tuloksia, niin yrityksen kuin jokaisen työntekijän oman hyvinvoinnin kannalta.”

Arkisen aktiivisuuden kasvattaminen riittää

”Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen lähtee pienistä arkisista teoista, joilla kasvattaa aktiivisuutta. Hyvinä esimerkkeinä ovat esim. portaiden nousu 5. kerroksen toimistoomme, jääminen pois yksi metro- tai bussipysäkki normaalia aiemmin tai käveleminen vähän kauempana sijaitsevaan lounasravintolaan.”

Muutokset vievät oman aikansa

”Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantaminen on kestävyyslaji. Muutokset lähtevät pienistä arkisista hyvinvointiteoista, joita pitää vaan jaksaa toistaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Itse en usko lyhytkestoisiin dieetteihin tai harjoitusohjelmiin, joilla pyritään saamaan vaikutukset äärimmäisen nopeasti. Pysyvä, terveellä pohjalla oleva muutos on mahdollista saavuttaa vain pidemmän ajan kuluessa.”

Kilpailu ei keskiössä

”Alusta asti olemme painottaneet, että hyvinvointiohjelman tarkoituksena ei ole tehdä kaikista marathon-juoksijoita tai täyden matkan triathlonisteja. Keskiössä on yksittäisen työntekijän henkilökohtaisen hyvinvoinnin parantaminen. Olemme ottaneet mukaan tiimikohtaisia kilpailuja lähinnä ryhmähengen parantamisen ja leikkimielisen, hyvässä hengessä tapahtuvan tekemisen merkeissä. On ollut ilo huomata, että pelillistämisen avulla saamme aktivoitua mukaan mahdollisimman monia työntekijöitämme.”

Selkeät vaikutukset

”Yksilötasolla olemme havainneet selkeitä vaikutuksia kasvaneena tehokkuuteena, sairauspoissaolojen vähenemisenä sekä yleisenä vireystason parantumisena. Yrityksenä olemme jo nyt voittajia, vaikka matka on vasta alkanut.”

”On ollut ilo seurata Sony Music Finlandin henkilöstön matkaa kohti parempaa jaksamista jo yli vuoden ajan. Porukan aktiivisuus on ollut hyvällä tasolla heti ensimmäisen vuoden alusta asti. Lisääntyneen hyvinvoinnin yhdistäminen lisääntyneeseen vapaa-aikaan tuntuu olevan hyvä yhdistelmä”, Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen toteaa.

”Uudistetun työkykylaskurin yhdistäminen lisääntyneisiin lomapäiviin on motivoinut myös uusia ihmisiä liittymään valmennusohjelmaamme. Hienoa huomata, että Sony Music Finlandilla on uskallettu tehdä uraauurtavia päätöksiä ihmisten paremman jaksamisen eteen”, Antti Luukkanen jatkaa.

Lisätietoja:

Antti Luukkanen, Toimitusjohtaja, Liikkuva Suomi, puh. 044-381 3336, antti.luukkanen@liikkuvasuomi.fi

Olli Sjöström, Finance Director, Sony Music Finland, puh. 040-5781840, olli.sjostrom@sonymusic.com

Liikkuva Suomi työhyvinvointi

Kiinnostuitko valmennusohjelmasta?

Voit tutustua palveluun helposti 15 minuutin etäesittelyllä, jonka jälkeen lähetämme sinulle maksuttoman suunnitelman vuoden valmennusohjelmasta.

Jätä yhteystietosi viereiseen lomakkeeseen niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.