22.4.2020 / admin

Toyota panostaa henkilöstön jaksamiseen myös epävarmoina aikoina

Muiden alojen ohella myös autokauppa on kokenut voimakkaan kolauksen koronaepidemian vuoksi. Tästä huolimatta Toyota Auto Finlandissa ja Toyota Finance Finlandissa päätettiin varmistaa henkilöstön työkyky ja kuormituksen hallinta Liikkuva Suomi -valmennusohjelman avulla.

Toyota ja Liikkuva Suomi aloittivat kokonaisvaltaisen hyvinvointiin keskittyvän valmennusohjelman huhtikuun puolivälissä keskellä muuttuvaa arkea, joka koettelee lähes jokaista työyhteisöä ja sen jäsentä. Liikkuva Suomi -ohjelma on otettu henkilöstön keskuudessa ilolla vastaan, mukaan onkin lähtenyt jo yli 80 prosenttia henkilöstöstä. Starttia on helpottanut myös se, että henkilöstö saa käyttää tunnin työaikaa viikossa liikkumiseen.

Liikkuva Suomi työhyvinvointi Toyota


Yhteisöllisen ja kannustavan HeiaHeia-sovelluksen päällä toimivan Liikkuva Suomi -valmennusohjelman ensimmäisen jakson aikana keskitytään resilienssiin, palautumiseen sekä etätyön tekemisen käytäntöihin muuttuvassa arjessa. Jakson aikana Liikkuva Suomi tuottaa mm. kolme valmennusvideota viikossa yhteistyössä Psykologitoimisto Crescon kanssa.

”Henkilöstön hyvinvointi on meille strategisesti tärkeä asia. Kuten tiedämme, liikuntaan, ravintoon ja lepoon panostaminen lisää terveydellisiä hyötyjä ja sillä on myös monia muita positiivisia vaikutuksia. Kaikenlainen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kannustaminen mm. liikuntakerhojen kautta on ollut perinteisestikin osa yhtiömme yrityskulttuuria”, Toyota Auto Finlandin hallintojohtaja Harri Heinonen toteaa.

”Jo saaduista hyvistä tuloksista huolimatta aikaisempi toimintamallimme ei ole tavoittanut aivan kaikkia. Uskomme, että Liikkuva Suomi -ohjelman avulla saamme entistä useamman mukaan arkisen jaksamisen kehittämisen pariin kannustavan ja monipuolisen sisällön kautta. Kyse on kokonaisvaltaisesta näkökulmasta, jossa hyvinvointi on sekä henkilön että työnantajan etujen mukaista, tuo lisää vireyttä ja kehittää hyvän tsemppihengen avulla samalla koko työyhteisöä. Tämän vuoksi siihen kannattaa panostaa”, Harri Heinonen jatkaa.

”Päädyimme yhteistyöhön juuri Liikkuvan Suomen kanssa, koska HR-tiimimme on verrattain pieni ja halusimme varmistaa, että pystymme panostamaan hankkeeseen myös silloin kun HR-tiimillä on muita kiireitä. Tämän vuoksi halusimme luotettavan kumppanin. Liikkuvalla Suomella on hyviä näyttöjä siitä, kuinka ihmisiä kannustetaan mukaan kehittämään henkilökohtaista virettään ja jaksamaan arjessa paremmin. Myös mahdollisuus suunnitella hanketta yhdessä ja riittävän pitkällä tähtäimellä tuo uskoa hankkeen menestykseen”, Toyota Auto Finlandin henkilöstöpäällikkö Heikki Laukkanen sanoo.

Jokainen henkilökunnan jäsen kutsutaan valmennukseen henkilökohtaisesti. Poikkeavissa oloissa täysin etäyhteyksillä toteutettu startti on ollut erittäin onnistunut. Viisi päivää kutsujen lähetyksen jälkeen mukana on jo yli 70 prosenttia henkilökunnasta.

”Liikkeellelähtö on ollut todella vauhdikas. Miltei kaikki ovat jo kirjanneet aktiviteetteja ja yhdessä olemme kirjanneet jo yli 400 tuntia liikuntaa, mikä on oikein hyvä tahti. On ollut myös hauska huomata, kuinka ahkerasti toisten kirjauksia kommentoidaan ja kuinka runsaasti porukka kannustaa toisiaan. Tämä on erityisen hienoa juuri nyt, kun miltei kaikki ovat etätöissä eikä normaalia sosiaalista kanssakäymistä työkavereiden kanssa juuri ole”, Heikki Laukkanen toteaa.

”Otamme innolla vastaan haasteen Toyotan henkilöstön jaksamisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittämisestä ”, Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen toteaa. ”Henkilöstön hyvinvoinnin suunnitelmallinen kehittäminen on ennen kaikkea strateginen valinta. On hienoa, että Toyotalla halutaan lisätä panostusta henkilöstön voimavarojen turvaamiseen erityisesti näinä aikoina, kun arki on monessa yrityksessä radikaalisti muuttunut”, Antti Luukkanen jatkaa.

Lisätietoja:

Heikki Laukkanen, Henkilöstöpäällikkö, Toyota Auto Finland, 050 535 3619, heikki.laukkanen@toyota.fi.

Antti Luukkanen, Toimitusjohtaja, Liikkuva Suomi, 044 381 3336, antti.luukkanen@liikkuvasuomi.fi.

Kiinnostuitko valmennusohjelmasta?

Voit tutustua palveluun helposti 15 minuutin etäesittelyllä, jonka jälkeen lähetämme sinulle maksuttoman suunnitelman vuoden valmennusohjelmasta.

Jätä yhteystietosi viereiseen lomakkeeseen niin otamme sinuun yhteyttä ja kerromme lisää.