18.4.2019 / admin

Liikkuva Suomi kansainvälistyy

Jatkossa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen keskitytään myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Liikkuva Suomi käynnisti alkuvuodesta kaksi pilottihanketta – ensimmäinen pilotti käynnistettiin maaliskuun lopulla Saksassa ja toinen hanke starttasi heti ensimmäisen perään Englannissa.

Liikkuva Suomi -palvelun kansainvälistymishankkeita innolla edistävä toimitusjohtaja Antti Luukkanen korostaa Suomen roolia hyvinvointipalveluiden tuottajana:

”Suomi on edelläkävijä terveysteknologian ja hyvinvoinnin osalta”, Luukkanen toteaa.

Siksi Liikkuva Suomi onkin ottanut tavoitteekseen levittää suomalaista hyvinvointiosaamista myös ulkomaille.

”Tiedossa on, että pystymme auttamaan ihmisiä jaksamaan paremmin arjessaan myös Suomen rajojen ulkopuolella”, Luukkanen täsmentää.

Suomalaisten hyvinvointialan yritysten rooli edelläkävijöinä ja asiantuntijoina on Luukkasen mukaan tunnistettu myös ulkomailla. Pilottihankkeiden alkuvaiheiden kokemusten pohjalta Luukkanen on vakuuttunut, että henkilöstön hyvinvoinnin suhteen tekemistä riittää niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

”Harvassa yrityksessä edes Suomessa panostetaan pitkäkestoisesti henkilökunnan päivittäiseen jaksamiseen. Se on ihmeellistä.”, hämmästelee Luukkanen.

Kansainvälistyminen on Liikkuva Suomi -palvelulle tärkeää jo pelkästään Suomen toimintojen kannalta – myös Suomessa toimii yhä enemmän monikansallisia yrityksiä, joiden tarpeisiin palvelua kehitetään jatkuvasti.

Liikkuva Suomi -palvelua tullaan siis jatkossa kehittämään yhä monipuolisemmaksi myös kansainvälistä liiketoimintaa ajatellen.

”Konseptia räätälöidään kunkin kohdemaan tarpeiden mukaan. Varsinainen kansainvälinen liiketoiminta on tarkoitus käynnistää vielä kuluvan vuoden puolella. On selvää, että kiinnostusta ja kysyntää on myös Suomen ulkopuolella”, iloitsee Luukkanen.