24.4.2019 / admin

Harrastusporukoita työyhteisön sisällä

Alkuvuodesta OP Turun Seutu & Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus aloittivat Liikkuva Suomi -yhteistyöprojektin tavoitteenaan henkilöstön hyvinvoinnin lisääminen. Nyt projekti on edennyt vaiheeseen, jota työntekijät sekä Liikkuva Suomi -valmentaja Tuukka ovat malttamattomina odottaneet.

Työyhteisö

Ensimmäisen jakson tulokset puhuvat puolestaan – OP Turun Seudun & Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen henkilöstö on jo ensimmäisen jakson aikana kerännyt yhteensä 4930 tuntia liikuntaa ja kirjannut yhteensä yli 5200 aktiviteettia.

Eikä siinä vielä kaikki! Lähes 300 henkilöä kattavan projektin osallistumisprosentti on jo ensimmäisten viikkojen aikana kivunnut huimaan lukemaan – yhteensä 86% henkilöstöstä on lähtenyt liikkeelle!

Projektin vastuuvalmentaja Tuukka on syystäkin innoissaan:

”Työyhteisö on kerännyt hirmuisia lukuja ensimmäisen jakson aikana! Ensimmäisen jakson tavoite tuli täyteen jo niin reilusti etuajassa, että päätimme asettaa lisätavoitteen, joka sekin täyttyi ennen jakson päättymistä! Huima tahti!”, kertoi Tuukka koko työyhteisölle pitämässään infotilaisuudessa.

Yhteisöllisyys ja yhteishengen kasvattaminen olivat OP Turun Seudun & Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen ykköstoiveita projektille niin henkilöstön kuin johtoportaankin keskuudessa. Tavoite ja siihen sitoutuminen näkyvät konkreettisesti kannustamisena – ensimmäisen jakson aikana henkilöstö on kannustanut toisiaan yli 8700 kertaa pelkästään verkon välityksellä.

OP Turun Seudun HR-tiimiin kuuluva Emilia Mikkola iloitsee projektin myötä syntyneistä uusista kontakteista työyhteisössä.

”Ennestään vieraat kollegat ovat tulleet juttelemaan, kun ovat havainneet järjestelmän kautta, että meillä on yhteisiä harrastuksia”, Mikkola iloitsee.

Hän kertoo työyhteisön sisälle muodostuneen uusia epävirallisia linkkejä yhteisten kiinnostusten kohteiden ympärille. Jopa uusia, yhteisiä lajikokeilujakin on ehdotettu!

Seuraavana vuorossa on innolla odotettu vaihe: työntekijät saavat käyttöönsä älyrannekkeet, joiden avulla he voivat tarkastella muun muassa omien voimavarojensa varaustilannetta ja seurata päivän aikaista palautumista reaaliajassa. Lisäksi älyranneke kerää yhteen kaiken päivän aikaisen aktiivisuuden, jolloin on myös helppoa seurata omien henkilökohtaisesti asetettujen tavoitteiden edistymistä, askeleiden karttumista ja levon riittävyyttä.

”Mahtavaa! Otan tämän käyttöön heti tänään!”, kuului iloisia huudahduksia, kun henkilöstö vihdoin sai käyttönsä uudet älyrannekkeet.

w