20.11.2018 / admin

Hyvinvoinnin muistilista – muista nämä kiireen keskellä

Tasapainoinen ja hyvinvointia tukeva arki on tärkeää vuoden ajasta riippumatta. Sen merkitys korostuu kuitenkin erityisesti nyt, kun valon määrä vähenee ja päivät lyhenevät. Näiden vinkkien avulla voit helpottaa jaksamistasi arjessa!

1. Huolehdi palautumisesta

Hyvät yöunet ovat palautumisen ydin. Jotta kehosi ja mielesi latautuvat päivän aikaisesta kuormituksesta, on ensiarvoisen tärkeää saada nukuttua öisin tarpeeksi pitkään ja tarpeeksi laadukkaasti. Varmista siis, että käyt tarpeeksi ajoissa nukkumaan ja, että makuuhuoneesi on mahdollisimman rauhallinen. Jotta kehosi ja mielesi ovat valmiimpia nukahtamiselle olisi myös hyvä tehdä kaikista raskaimmat liikuntasuoritukset jo päivällä ja rauhoittaa ilta lepäämiselle.

2. Tarkista ruokailutottumukset

Ravinnosta saamme energiaa, jonka avulla jaksamme työskennellä ja liikkua päivän aikana. Jotta energiaa riittää koko päiväksi, kannattaa syöminen jaotella useampaan osaan päivän aikana. Näin varmistat, että energiatasosi pysyvät tasaisina ja jaksat ahertaa virkeänä iltaan saakka.

On myös tärkeää, että energianlähteet ovat laadukkaita ja puhtaita. Varmista siis, että valmistat ruokasi puhtaista raaka-aineista, joista saat tarpeeksi energiaa, vitamiineja ja muita tärkeitä rakennusaineita!

3. Liiku

Liikkuminen auttaa jaksamaan, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Jos peruskuntosi on hyvä, jaksat kevyesti työskennellä päivän ajan, ja sinulla riittää energiaa touhuihin myös työpäivän jälkeen. Etsi siis itsellesi sopiva, mukava ja motivoiva liikuntaharrastus, jota voisit kuvitella tekeväsi säännöllisesti. Tai vaihtoehtoisesti, yritä kokeilla mahdollisimman montaa eri lajia, saada uusia elämyksiä ja mahdollisesti löytää oman liikkumismuotosi, josta voisi muodostua elämäntapa.

4. Rauhoita mielesi

Pimeänä vuodenaikana myös mieli saattaa tummua ilman varsinaista syytä. Vuoden lopulla yleensä myös työtehtävien määrä tuntuu paisuvan ja vuoden aikana kertyneiden asioiden hoitaminen kasaantuu loppumetreille. Silloin onkin tärkeää muistaa rauhoittaa mieli ja pysähtyä kiireen keskellä pohtimaan itselle merkityksellisiä asioita. Priorisointi ja ajanhallinta ovat tärkeitä työkaluja kiireiseltä tuntuvassa arjessa. On myös tärkeää yrittää ankkuroida itsensä olemaan läsnä niissä hetkissä ja kohtaamisissa, joihin arjessamme törmäämme.

5. Muista läheiset

Kiireen ja väsymyksen keskellä on tärkeää muistuttaa itseään tekemään niitä asioita, joista nauttii eniten. Oma perhe, läheiset ja ystävät ovat tärkeitä jokaiselle meistä. Siksi työpäivänkin tärkeimmät hetket alkavat vasta kun työt päättyvät ja saavut kotiin. Läheisten ja ystävien kanssa vietetty aika, jaetut kokemukset ja keskustelut lataavat akkuja huiman tehokkaasti.

Liikkuva Suomi valmennusohjelma

Liikkuvan Suomen valmennus pohjautuu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja sen osatekijöiden tarkasteluun. Keskitymme valmennusprojekteissamme arjen pieniin valintoihin ja pyrimme opettamaan asiakkaillemme hyvinvointitaitoja, jotka ovat omaksuttavissa ja hallittavissa kiireisessäkin arjessa.