5.2.2019 / admin

BLOGI: Heidin positiivisuus tarttuu!

Heidi täydentää Liikkuva Suomi -valmennustiimiin laajaa ja monipuolista osaamista sekä toimii itse elävänä esimerkkinä positiivisen ajattelun voimasta!

Kuka: Heidi Tainio

Tehtävä: Personal trainer ja hyvinvointivalmentaja

Harrastukset: Hiihto, juoksu, vaeltaminen, jooga ja purjelautailu

www.heidionthego.fi

@heidionthego

Suhteeni liikuntaan on…

Ilon kautta, ei suorittaen. Nuorena kilpailin useammassakin eri lajissa, mutta nykyään liikun fiilispohjalla. Tykkään liikkua mahdollisimman monipuolisesti, mieluiten ulkona luonnon keskellä. Mikään ei vedä vertoja liikkumiselle raittiissa ilmassa. Talvella minut löytääkin hiihtobaanoilta ja kesällä poluilta juoksemasta.

Tykkään edelleen haastaa itseäni ja testata rajojani. Jos aiemmin nautin puolimaratoneista ja aikatavoitteistani, niin nykyään nautin liikunnan tuomista elämyksistä ja kokemuksista. Muutama vuosi sitten vaelsin Kilimanjarolle, ja tämän vuoden tavoitteeni siintää Italiassa, kun elokuussa osallistun 6 päivän ja 170km vuorivaellukselle. Parasta on, kun voin yhdistää kaksi intohimoani, matkustamisen ja liikunnan.

Pidän omasta hyvinvoinnistani huolta….

Liikun työkseni, mutta liikun paljon myös vapaa-ajallani. Liikunta on minulle elämäntapa ja olen iloinen, että saan liikkua ja pystyn kehollani tekemään asioita, joita haluan. Kahden teini-ikäisen lapsen ja oman yrityksen pyörittäminen koettelevat jaksamista, ja siksi on entistä tärkeämpää, että pidän huolta omasta hyvinvoinnistani. Siinä avainasemassa ovat säännöllinen liikunta, terveelliset ja säännölliset ruokailutavat ja riittävä uni- asiat, joita korostan valmennuksissanikin.

Liikunnan vastapainoksi vietän paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa tai rentoudun hyvän elokuvan parissa. Hyvinvointi on kokonaisuus, jossa jokainen osa-alue on yhtä tärkeä. Keho kaipaa liikettä, mutta myös lepoa.

Nautin myös siitä, että saan tehdä työtä, josta pidän. Olen iloinen, että saan jakaa liikunnan ilosanomaa ja toivon, että tekemisestäni välittyy intohimo, mutta myös rentous. Elämä ei ole suorittamista, vaan nauttimista varten. Omalla asenteella on suuri vaikutus siihen, millaiseksi polkumme teemme. Mottoni onkin “life is a journey, not a destination”- nautitaan matkasta.

Haastan itseni ja kaikki muut…

Lisäämään arjen aktiivisuutta! Lumitöiden tekeminen, työmatkaliikunta, kävele portaat hissin sijaan ja esimerkiksi kauppareissut kävellen ovat erinomaista arjen aktiivisuutta. Monella ruuhkavuosia elävällä voi olla haasteita löytää aikaa omalle treenille, mutta näillä pienilläkin asioilla teet arjestasi aktiivisemman ja olostasi energisemmän. Ja hei, lumityöt menevät kovemmastakin salitreenistä!

Heidi