20.2.2019 / admin

Asiantuntija valmistautuu kisoihin kuten urheilijakin

Hiihdon MM-kisoissa Itävallan Seefeldissä Liikkuva Suomi -tiimi on vahvasti edustettuna - mitaleista kamppailevat kummiurheilijat Krista Pärmäkoski ja Eero Hirvonen, asiantuntevia kommentteja Ylen lähetyksissä puolestaan esittää aluepäällikkömme Kalle Lassila!

Kalle Lassila Yle Urheilun asiantuntijana – Miten asiantuntija valmistautuu MM-kisoihin?

Valmistautuminen Seefeldin MM-kisoihin on koko kauden kestävä prosessi, johon kuuluu urheilijoiden ja heidän kuntonsa kehittymisen seuraamista pitkin kautta. Jotta pystyy arvioimaan tilannetta MM-kisoissa, täytyy olla tietoinen siitä, mitä kansainvälisessä hiihtomaailmassa tapahtuu kauden aikana.

Asiantuntijan työhön kuuluu myös laatia etukäteisanalyysejä muustakin kuin urheilijoista ja heidän kunnostaan. Analyysejä tehdään muun muassa radoista, olosuhteista ja joukkueiden voimasuhteista. Toisinaan lähetyksissä käsitellään tiettyjä teemoja, kuten vaikkapa rataprofiileja tai nousumetrejä, jolloin käsiteltävään teemaan on perehdyttävä syvällisemmin.

Valmistautuessa vastaan tulee myös paljon epäolennaista tietoa, joiden joukosta asiantuntija yrittää poimia katsojille kiinnostavia ja yllättäviä tietoja.

Maastohiihdon osalta suomalaisilla on mahdollisuus jopa seitsemään mitaliin, jos kaikilla matkoilla onnistuttaisiin täydellisesti! MM-kisoissa ei kuitenkaan jaeta yhtään helppoa mitalia, ja jos tilannetta arvioidaan realistisesti, niin suomalaisilla on Seefeldin MM-kisoissa kaksi vahvaa mitalimatkaa.

Terveisin,

Kalle

Krista Pärmäkoski

Seefeldin MM-kisoissa Krista Pärmäkoskella on todelliset mahdollisuudet mitalitaistoon, useampana päivänä. Kisat alkavat torstaina 21.2. sprinttihiihdoilla, ja Krista nähdään ensimmäistä kertaa kamppailemassa mitaleista lauantain yhdistelmäkisassa. Toinen vahva mitalimatka Kristalle on tiistaina 26.2. hiihdettävä 10km perinteisen tyylin kisa.

Myös naisten viesti, parisprintti ja vapaan hiihtotavan 30km kisa ovat tällä hetkellä Kristan menestysmahdollisuuksia.

Seuraa Kristaa:

  • Lauantai 23.2, yhdistelmäkisa 2×7,5km
  • Sunnuntai 24.2, parisprintti
  • Tiistai 26.2, perinteinen 10km
  • Torstai 28.2, viesti 4x5km
  • Lauantai 2.3, vapaa 30km

Eero Hirvonen

Eeron mitalimahdollisuudet ovat kasvaneet sitä suuremmiksi mitä pidemmälle kausi on edennyt. Etenkin yhdistetyn parisprintti vaikuttaisi olevan suomalaisittain mielenkiintoinen laji, kun Eeron pariksi kaavailtu Ilkka Herola on myöskin osoittanut nousukuntoa kisojen alla. Eero on osoittautunut hiihtovauhtinsa olevan maailman huippuluokkaa, joten hypyn osuessa kohdalleen Eerolta voidaan odottaa huippusuoritusta yhdistetyn kisoissa useampana päivänä!

Seuraa Eeroa:

  • Perjantai 22.2, yhdistetty HS130 ja 10km
  • Sunnuntai 24.2, parisprintti
  • Torstai 28.2, yhdistetty HS109