25.2.2019 / admin

Asiakastarina: Sony Music Finlandin tiimi puhkoo Liikkuva Suomi -projektiennätyksiä

Sony Music Finlandin henkilöstö innostui omasta hyvinvoinnistaan Liikkuva Suomi -projektin käynnistyttyä niin, että valmentajamme oli pakko asettaa tiimille yhä kovempia tavoitteita.

Sony Music henkilöstön hyvinvointi

Liikkuva Suomi ja Sony Music Finland aloittivat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvän yhteistyöprojektin tammikuussa. Viime viikolla Sony Music Finlandin henkilöstön sähköposteihin kilahti viesti Liikkuva Suomi valmentajalta Tuukalta:

”Ensimmäinen tavoite on edennyt maaliin jopa 3,5 viikkoa ennen asetettua takarajaa. Todella iso hatunnosto teille kaikille tästä sähäkästä startista! Olen skaalannut tavoitteeseen hieman lisätunteja…”

Sony Music Finlandin henkilöstö on ottanut hyvinvointivinkkejä vastaan avosylin. Kysyimmekin suosion salaisuutta tiimin Head of Controlilta Olli Sjöströmiltä.

”Meille hyvinvoivat työntekijät ovat ensiarvoisen tärkeitä”

Panostamalla henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, on mahdollista saavuttaa huikeita tuloksia, niin yrityksen kuin jokaisen työnkekijän oman hyvinvoinnin kannalta, Olli kertoo ja jatkaa:

Musiikkibisnes helposti mielletään alana, jossa alkoholia kulutetaan runsaasti, eikä liikunnasta ja hyvinvoinnista välttämättä olla erityisen kiinnostuneita. Kerran näin jopa sloganin ”Musiikki pelasti minut urheilulta”. Olemme viime vuosina ponnistelleet voimakkaasti muuttaaksemme tätä vääristynyttä mielikuvaa. Tähän olemme pyrkineet esimerkkiä näyttämällä ja haastamalla muita alan yrityksiä esimerkiksi yritysmarathonviestiin.

Tavoitteenamme on, että Liikkuva Suomi -projektin myötä…

…löytäisimme sellaisia vaihtoehtoja, joilla saadaan aktivoitua erityisesti liian vähän liikkuvia työntekijöitä. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni työntekijä saisi kipinän liikuntaan ja sitä kautta innostuisi askel kerrallaan parantamaan omaa kokonaisvaltaista hyvinvointiaan.

Aktiviteetit ja tavoitteet pyritetään suunnittelemaan niin, että ne olisivat sopivan haastavia ja motivoivia niin kokeneimmille kuin vähemmän liikkuville.

Uskomme myös, että yhteiset liikunta- ja hyvinvointiaktiviteetit parantavat työntekijöiden hyvinvoinnin lisäksi myös joukkuehenkeä yhdessä tekemisen kautta. Tavoitteena ei ole tehdä kaikista täyden matkan triathlonisteja tai huipputason CrossFittaajia, vaan kannustaa ihan jokainen kohti parempaa hyvinvointia.

Ensitunnelmat Liikkuva Suomi -projektin käynnistyttyä ovat…

…aivan loistavat. Osana projektia annoimme työntekijöille joululahjaksi Garminin hyvinvointirannekkeet, jotka saivat todella positiivisen vastaanoton. Rannekkeesta ja koko projektista on tullut uusi aihe ”kahvipöytäkeskusteluihin”. Projektin ansiota tai ei, niin osa henkilöstöstä on palkannut itselleen PT:n tai asettanut uusia hyvinvointitavoitteita alkaneelle vuodelle.

Tsemppiviesti omalle tiimilleni on…

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on elinikäinen projekti, joka tuskin koskaan voi tulla valmiiksi. Muutoksen perustana on pienet valinnat arjessa. Muutos ei useinkaan vaadi koko perustan ”räjäyttämistä”, vaan pienillä hienosäädoillä ja muutoksilla voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia. -Terveisin, Olli

X