31.1.2018 / Antti Luukkanen

Liikkuva Suomi innosti CAP-Groupin henkilöstön liikkeelle

Kuljettajakoulutusta yrityksille ja kuluttajille tarjoava CAP-Group lähti mukaan Liikkuvaan Suomeen joulukuun alussa.

Palvelun käyttöä on nyt takana noin kaksi kuukautta ja yli kaksisataa mukana olevaa työntekijää on innostunut ja sitoutunut niin tavoitteiden saavuttamiseen kuin toistensa kannustukseen.

Meillä on kolmen viime vuoden aikana kokeiltu monenlaisia liikuntaan aktivoivia haasteita ja palveluja työntekijöiden hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Niissä on ollut se ongelma, että liikkumaan on saatu vain ne, jotka liikkuvat muutenkin. Vähän liikkuvien on hankala motivoitua, kun aktiiviliikkujat niin sanotusti aina puhdistavat palkintopöydän. Nyt tilanne on toinen ja lähes koko porukka on lähtenyt innostuneesti mukaan, kertoo CAP-Groupin toimitusjohtaja Pekka Kari.

Yhteisöllinen Liikkuva Suomi

Yhteisöllisyys on iso osa Liikkuvan Suomen palvelua. Jokainen pääsee tekemään suorituksia oman lähtötason mukaan ja edesauttaa omalla panoksellaan kokonaistavoitteiden saavuttamista. Työkaverin suorituksia on helppo kannustaa peukulla.

CAPin ensimmäisen Liikkuva Suomi –jakson, jossa kerättiin liikuntatunteja, tavoite täyttyi viikon etuajassa. Seuraava jakso on tiimihaaste ja sekin on Pekka Karin mukaan otettu hyvin vastaan.

Tiimikisa on saanut aikaan positiivista toimipisteiden välistä kisailua. Se on näkynyt muiden muassa työntekijöiden sisäisissä kanavissa, joissa on alettu keskustella työasioiden lisäksi käynnissä olevasta haasteesta ja liikunnasta. Tämä palvelu selkeästi lähentää meidän ihmisiä.

Valmentaja ja älykellot kannustavat liikkeelle

Liikkuvan Suomen Tuukka Hieto toimii CAPin valmentajana. Tuukka vastaa palveluiden toiminnasta, tuottaa palveluun sisältöä liikunnasta ja
antaa vinkkejä hyvinvoinnin kasvattamiseksi.

CAPin iso yhteisö on todella aktiivisesti mukana. Se, että toimipisteitä on ympäri Suomen ei ole näkynyt porukan aktiivisessa otteessa. Vaikuttaa, että koko yhteisössä vallitsee todella positiivinen meininki. Pieniin arkisiin asioihin on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota, Hieto iloitsee.

CAP-Groupin Liikkuva Suomi palvelua täydennettiin työntekijöille annetuilla Garminin älykelloilla.

Älykellot ovat selkeästi kannustaneet ihmiset liikkeelle. Se myös muistuttaa, jos on liian kauan paikoillaan ja se on suuri plussa.