3.7.2019 / admin

Kesätreenaajan vinkkilista

Treenihetki lähipuistossa, suppailua järvimaisemissa... Kesä tarjoaa upeita mahdollisuuksia nauttia treenistä ja kesäsäästä - samaan aikaan! Nappaa tästä kesätreenaajan vinkkilista ja nauti harjoittelusta ulkoilmassa!

Siirrä treenit ulkoilmaan

Auringonpaiste on harvinainen vieras Suomessa – ota siitä ilo irti! Ulkona on mahdollista harrastaa monia lajeja ja nauttia samalla luonnosta ja kesäsäästä. Siirrä siis joogahetket salista pihanurmikolle tai vaikka laiturin nokkaan. Tee lenkki juoksumaton sijasta metsäpoluilla tai punttitreeni salin sijasta ulkona kehonpainoharjoitteina. Vain mielikuvitus on rajana!

Muista nesteytys

Kuumissa olosuhteissa nesteiden tarve lisääntyy ja nestehukan riski kasvaa. Janon tunne on alkavan nestehukan merkki, minkä vuoksi olisikin tärkeää juoda jo ennen kuin huomaa olevansa janoinen. Nappaa siis tarpeeksi suuri juomapullo mukaan treenikassiin ja pidä huoli, että se tyhjenee päivän aikana useampaan otteeseen. Pilkkomalla juomaveden sekaan ananas- tai appelsiinipaloja, saat mukavaa piristystä vedenjuontiin!

Suojaudu säteiltä

Auringon säteet tuntuvat iholla mukavilta, mutta niiden kanssa on syytä olla myös varovainen. Suojautuminen haitalliselta UV-säteilyltä kannattaa tehdä huolella ennen ulkoilmatreeniä. Hengittävät vaatteet tuntuvat mukavan viileiltä, hattu suojelee auringonpistokselta ja suojavoiteet suojelevat paljasta ihoa.

Kokeile kesälajeja

Kesällä on mahdollista kokeilla sellaisia lajeja, jotka talvella ovat vaikeammin saavutettavissa. Nappaa siis To do -listalle itsellesi uusia tai vanhoja tuttuja lajeja, joita voi tehdä vain kesällä –  suppailu, golf, maastopyöräily, rullaluistelu, puistojooga…

Ota ilo irti työmatkaliikunnasta

Jos kesäsi kuluu lomailun sijaan töissä, voit silti nauttia kesäisestä säästä, ottamalla ilon irti esimerkiksi työmatkailusta! Kesäaamun pyörä- tai kävelylenkki työpaikalle herättää taatusti ja antaa virtaa myös työpäivään. Helpotat työmatkaliikkumista, jos aloitat valmistautumisen työmatkaan jo edellisenä päivänä: jätä ylimääräiset tavarat ja vaihtovaatteet valmiiksi työpaikalle, niin vältyt niiden kantamiselta mukana itse työmatkalla!