11.6.2020 / admin

Hyvinvoinnin johtaminen strategian keskiössä

Liikkuva Suomi -valmennusohjelman myötä OP Helsingissä on havaittu, että hyvinvoinnin johtamisen tulee olla keskeinen osa sekä yrityskulttuuria että strategiaa.

Liikkuva Suomi valmennusohjelma referenssi

OP Helsinki haluaa olla edelläkävijä henkilöstön hyvinvoinnin ja kuormituksen hallintaan panostamisessa. Liikkuvan Suomen kesäkuussa 2020 alkanut valmennusohjelma kulkee nimellä Hyvinvointihaaste ja nimensä mukaisesti sen ydinajatuksena on innostaa jokainen OP Helsingin henkilöstössä liikkumaan, syömään ja lepäämään omien voimavarojensa mukaisesti ja tätä kautta kehittämään arjen aktiivisuutta, resilienssiä ja kuormituksen hallintaa. Henkisen hyvinvoinnin edistäminen on kasvava osa kokonaisuutta.

– Työntekijäkokemus on yksi strategisista painopistealueistamme. Uskomme, että panostaminen ihmisten hyvinvointiin on yksi tärkeimmistä asioista työntekijäkokemuksen kehittämisessä ja draivin ylläpitämisessä, kertoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen. – Uskomme, että henkilöstömme hyvinvointi näkyy myös asiakkaillemme erinomaisena asiakaskokemuksena.

Aktiivisuus tarttuu

Liikkuva Suomi -valmennusohjelman avulla saavutetut hyvät tulokset ja kollegoiden kannustus ovatkin tuoneet reilusti lisää aktiivisuutta työyhteisöön sekä lisänneet mielenkiintoa henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja sen päivittäiseen seuraamiseen.

Keskeisiä tuloksia (osallistujia 12kk aikana 618 henkilöä):

  • osallistumisprosentin keskiarvo 75%
  • aktiivisuuslaitteen liittäneiden määrä: 82% osallistujista
  • askeleiden määrä yhteensä: 737 759 919 (n 16 x maapallon ympäri)
  • askeleet / hlö / vrk keskimäärin: 7289 askelta / vrk
  • kannustuksia yhteensä: 95 205 kpl

– Liikkuva Suomi valikoitui kumppaniksemme, koska tarvitsimme osaavan kumppanin innostamaan henkilöstöä ja jakamaan osaamistaan kokonaisvaltaisesti liikkumisen, ravinnon, unen ja palautumisen merkityksestä. Olemme pitkin matkaa olleet tosi tyytyväisiä yhteistyöhön, kertoo OP Helsingin henkilöstöjohtaja Elina Aho. – Meillä on aktiivinen ja rento työyhteisö. Meillä johtaminen lähtee siitä, että halutaan onnistua yhdessä tiiminä. Eri teemajaksojen haasteet ovatkin innostaneet tiimejä ja jokainen voi seurata omaa aktiivisuuttaan älyrannekkeen ja Parempi vire -sovelluksen avulla.

Liikkuva Suomi valmennusohjelma OP

Hyvinvointi osana yrityskulttuuria

Hyvinvointihaasteen hyvät tulokset ovat antaneet hyvän alun pitkäjänteiselle työlle hyvinvointikulttuurin rakentamiseksi. – Hyvinvointi on ollut säännöllisesti teemana esillä yhteisissä tapaamisissamme henkilöstön kanssa. Ympäri organisaatiotamme toimivilla hyvinvointilähettiläillä on ollut tärkeä rooli henkilöstön tukemisessa, kertoo Elina Aho. – Monet ovat vähitellen ryhtyneet pohtimaan näitä asioita omassa elämässään. Innokkaimmat jakavat jo omia hyvinvointivinkkejään yhteisellä Hyvinvointi-kanavallamme Teamsissä. Tästä on hyvää jatkaa yhteisen hyvinvointikulttuurin rakentamista.

OP Helsinkiä voi aidosti pitää edelläkävijänä henkilöstön hyvinvointiin ja sen johtamiseen liittyvissä asioissa, toteaa Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen. Yhteistyö yrityksen sisälle perustetun ohjausryhmän ja hyvinvointilähettiläiden kanssa on ollut intensiivistä ja asiaa on haluttu alusta lähtien viedä syvälle yrityksen päivittäiseen toimintaan. Vaikka valmennusohjelmamme käynnistettiin kesälomien alla 2019, niin mukaan saatiin innostettua kesän aikana yli 80% henkilökunnasta. Aktiivisuutta on kertynyt loistava määrä, mm askelmäärässä mitattuna ollaan taivallettu yhdessä noin 16 kertaa maapallon ympäri ja henkilöstö on kannustanut toisiaan lähes 100.000 kertaa. Aktiivisuus on pysynyt hyvällä tasolla koko vuoden ajan, tämä on ollut monella tapaa antoisa yhteinen matka, Luukkanen kertoo.

TOP 5 lajit OP Helsingin Hyvinvointihaasteessa:

  1. Kävely
  2. Juoksu
  3. Pyöräily
  4. Kuntosali
  5. Koiran ulkoiluttaminen

Lisätietoja Liikkuva Suomi -palvelusta: Antti Luukkanen, antti.luukkanen@liikkuvasuomi.fi, puh. (044) 381 3336