29.3.2019 / admin

BLOGI: Tuukka pitää huolta sekä valmennettavistaan että itsestään

Tuukalle hyvinvointi koostuu eri elämän osa-alueiden tasapainosta. Valmentajana Tuukka tsemppaa valmennettaviaan, eivätkä yksittäiset onnistumiset jää Tuukalta huomaamatta. Blogissa Tuukka kertoo, miten hän pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan.

Kuka: Tuukka Hieto

Tehtävä: Projektipäällikkö, päävalmentaja

Harrastukset: Golf, tennis, lenkkeily, kuntosali, luontoliikunta ja laskettelu

Suhteeni liikuntaan on…

…vaihdellut vuosien saatossa määrätietoisesta golfammattilaisuuteen tähtäävästä harjoittelusta, tavalliseen, arkiseen kuntoiluun ja liikunnasta nauttimiseen. Liikunta ja liikkuminen on ollut minulle aina elämäntapa ja olen nuoresta pitäen harrastanut lähes kaikkea, mitä vain ehdin. Tämän saman innon ajamana päädyin myös opiskelemaan liikuntaa ja jäämään alalle töihin. Määrätietoisen harjoittelun päätyttyä, olen antanut enemmän aikaa erityisesti uusille liikuntamuodoille. Kaipaan liikunnalta uusia virikkeitä ja kehittymisen kokemuksia. Siksi löydänkin välillä itseni nukkumasta lumimajoitteessa keskellä Lapin erämaita, tai aloittamasta tenniskurssia kaverin kanssa.

Pidän omasta hyvinvoinnistani huolta…

Keskityn päivittäin oman hyvinvointini ylläpitämiseen, vaikka se on välillä aikamoista tasapainoilua useamman tekijän välillä. Riittävä liikunta, ravinto, lepo ja mielen hyvinvointi eivät ole itsestään selvyyksiä, siispä pyrin tällä hetkellä vaalimaan ja rakentamaan hyvää pohjaa tulevaisuutta ajatellen, sillä riittävän vahvat perusteet sallivat myös ajoittaiset repsahdukset.

Pyrin rakentamaan arkeni sellaiseksi, josta nautin ja joka tukee samalla hyvinvointiani. Se pitää sisällään niin, rennompaa, kuin määrätietoisempaa suhtautumista ravintoon, lepoon ja liikuntaan ja, kun sopiva suhde näiden kolmen välille löytyy, niin mielikin voi hyvin.

Täytän päiväni useimmiten erilaisella liikunnalla, mutta nautin myös vastapainona leffojen ja sarjojen katselusta, kulttuurista eri muodoissa, sekä ihan vaan oleiluista. Pidän itseni aktiivisena, mutta minulle ei tuota ongelmia kääntää off-kytkintä työpäivän päätteeksi. Myös mieli kaipaa lepoa ja palautumista, siinä missä kehokin.

Haastan itseni ja kaikki muut…

…kokeilemaan uutta harrastusta, joko yksin, tai yhdessä kaverin kanssa! Niin yksityisillä-, kuin julkisilla toimijoilla on usein keväisin lajikokeilu-, sekä avoimet ovet -päiviä. Parhaassa tapauksessa näistä löytyy uusi, mielekäs harrastus, jonka voi jakaa hyvän ystävän kanssa.

tuukka