18.12.2018 / admin

BLOGI: Iida-Lotta mukaan Liikkuva Suomi -tiimiin!

Blogisarjan starttaa Liikkuva Suomi -perheen uusin kasvo - Iida-Lotta! Sarjassa koko tiimi esittäytyy ja kertoo muun muassa omasta suhteestaan liikuntaan ja hyvinvointiin.

Kuka: Iida-Lotta Juura

Tehtävä: Viestintäkoordinaattori

Harrastukset: Taitoluistelu, golf, yleisurheilu

Hyppäsin mukaan Liikkuva Suomi -tiimiin syksyllä. Siitä asti vastuualueenani on ollut lisätä ja jakaa hyvinvointia – eli kertoa, miksi hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää, ja miten me Liikkuvassa Suomessa siihen pureudumme. Tällä hetkellä virallinen työnimikkeeni on viestintäkoordinaattori, joten työnkuvanani on olla Liikkuvan Suomen ja yleisen hyvinvoinnin äänitorvena maailmalle.

Suhteeni liikuntaan on…

Liikunta ja terveys ovat minulle itseisarvoja, ja sitä ne ovat olleet aina. Lajivalikoimaani ovat vuosien varrella kuuluneet taitoluistelu, klassinen baletti, telinevoimistelu ja golf, joista osassa olen myös kilpaillut. Nykyisin monipuolisuus, uuden oppiminen ja liikunnan ilo ovat kilpailumenestystä tärkeämpiä tavoitteita.

Oma kilpaurheilu-urani ohjasi minut luontevasti etsimään uutta tietoa liikunnasta ja terveydestä. Lähdin sammuttamaan tiedonjanoani, ja löysin itseni opiskelemasta liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistosta. Nyt viiden vuoden opintojen jälkeen saan vihdoin kutsua itseäni liikuntatieteiden maisteriksi!

Pidän omasta hyvinvoinnistani huolta…

Hyvinvointi on laaja käsite, joka pitää sisällään monta eri osa-aluetta – ainakin fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen. Fyysinen hyvinvointini rakentuu totta kai monipuolisen liikunnan, ravinnon ja palautumisen tasapainoon. Liikuntalajeista minulle rakkaimpia ovat taitoluistelu, golf ja juokseminen (eri muodoissa ja eri matkoilla, aidoilla ja ilman).

Psyykkinen hyvinvointini rakentuu siitä, että nämä kolme, liikunta, ravinto ja lepo, toteutuvat elämässäni tavalla, josta koen nauttivani ja saavani energiaa. Siksi esimerkiksi harrastan liikuntalajeja, joista pidän ja joita ei ole pakko lähteä suorittamaan. Jos haluan ladata akkuja, harrastan kevyempiä aktiviteetteja: frisbeegolfia tai sulkapalloilua, kirjoittamista tai äänikirjojen kuuntelua.

Energiavarastoni latautuvat, liikunnan ohella, myös ihmisistä ympärilläni. Mikään ei lataa akkuja paremmin, kuin syvällinen keskustelu mielenkiintoisista aiheista. Näistä arkisista keskusteluista ja kohtaamisista koostuukin sosiaalinen hyvinvointini.

Haastan itseni ja kaikki muut…

…armollisuuteen ja kärsivällisyyteen joulukiireiden keskellä. Kun kiire tuntuu kasaantuvan tai hermot kiristyvän, lupaan hengittää syvään ja tyynnyttää mieleni ennen hätiköityjä päätöksiä tai teräviä sanoja. Kiire ei oikeasti ole kuin tunne, jota voi hallita. Lupaan siis kirjata asiat mielestäni listalle ja suorittaa ne tärkeysjärjestyksessä, yksi kerrallaan.

Rentouttavaa joulunaikaa!