Liikkuva Suomi on valjastanut Suomen huippu-urheilijoita mukaan kannustamaan ja innostamaan sinua liikkumaan. Pääset seuraamaan paraatipaikalta miten valitsemasi kummiurheilija etenee omiin tavoitteihinsa ja mitä mahdollisia ala- ja ylämäkiä matkan varrelle mahtuu.

Verkkokauppaan

Valitse oma kummiurheilijasi ja liity tiimiin!

Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski

Krista Pärmäkoski on rehti, vahva, iloinen ja sisukas Ikaalisten maaseudulta ponnistava 27-vuotias hiihtokuningatar. Viimeistään Krista tuli koko kansan tietoisuuteen Etelä-Korean olympialaisista, josta kotiin tuomisena tuli kaksi pronssia ja yksi hopea. Seuraavat olympiamitalit haetaankin sitten Kiinasta vuonna 2022. 

Lue lisää
Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä

Kalle Rovanperä on pitkän WRC-uran tehneen Harri Rovanperän poika, joka on saanut osakseen kansainvälistä huomiota aloittaessaan uransa ralliautoilla poikkeuksellisen nuorena. Hän on vuoden 2016 yleisen luokan Latvian mestari ja vuoden 2015 R2-luokan Latvian mestari.

Kalle ajaa ensi kaudella Skodan tehdastallissa MM-sarjan WRC2-luokassa.

Liity tästä suoraan Kallen tiimiin >

 

Lue lisää
Eero Hirvonen

Eero Hirvonen

Eero Hirvosen laji on yhdistetty ja hän edustaa Jyväskylän hiihtoseuraa.  

Eero debytoi yhdistetyn maailmancupissa maaliskuussa 2015 Salpausselällä. Ensimmäiset maailmancupin pisteensä hän saavutti Salpausselällä helmikuussa 2016. Kymmenen parhaan joukkoon hän sijoittui ensimmäistä kertaa Rukalla marraskuussa 2016 ollen neljäs. Eero kilpaili ensi kertaa olympialaisissa Pyeongchangissa 2018. Mitalit jäivät sillä kertaa saamatta, mutta ei ole epäilystäkään etteikö niitä seuraavista tulisi.

Liity tästä suoraan Eeron tiimiin >

Lue lisää
Mari Eder os. Laukkanen

Mari Eder os. Laukkanen

Mari Eder os. Laukkanen on Enosta kotoisin oleva ampumahiihtäjä.

Marin saavutuksia:

  • 2 x Ampumahiihdon maailman cupin 1.sija 2017- 2 x 1st place Biathlon World Cup 2017
  • Ampumahiihdon MM-kisojen 4. sija 2017
  • Maastohiihdon MM-kisojen 8.sija 2017
  • Rulla-ampumahiihdon sekaviestin Maailmanmestaruus 2017

Liity tästä suoraan Marin tiimiin >

Lue lisää
Henry Manni

Henry Manni

Henry Manni on 25-vuotias lohjalainen pyörätuolikelaaja. Henry voitti pronssia Rion 2016 paralympialaisista, ja on sen lisäksi moninkertainen EM- sekä MM-mitalisti. Huippu-urheilu-uransa rinnalla Henry haluaa tuoda paraurheilua sekä liikuntavammaisuutta aktiivisesti esille, ja etenkin rohkaista liikuntavammaisia lapsia löytämään oman juttunsa. Rajoitteet ovat vain omassa päässä -mentaliteetilla Henry on päässyt pitkälle, ja sitä asennetta hän haluaa jakaa myös muille – niin liikuntarajoitteisille kuin ihan kenelle vain. 

Liity tästä suoraan Henryn tiimiin >

Lue lisää
Jenna Laukkanen

Jenna Laukkanen

Jenna Laukkanen on suomalainen uimari, joka on erikoistunut rintauintiin. Hän edustaa Swimming Club Vuokattia ja häntä valmentaa Toni Piirainen. Laukkanen voitti pitkän radan EM-kilpailuissa 2016 pronssia 50 metrin rintauinnissa ja 4×100 metrin sekauintiviestissä ja lyhyen radan EM-kilpailuissa 2015 kultaa sekä 50 metrin että 100 metrin rintauinnissa.

Liity tästä suoraan Jennan tiimiin >

Lue lisää
Rami Hietaniemi

Rami Hietaniemi

Rami Hietaniemi on Nurmon Jymyä edustava painiva rakennusmies. Rami asuu perheensä kanssa Seinäjoella, mutta juuret ovat Keski-Pohjanmaalta Perhosta. Nuoruudessaan Rami työnsi kuulaa Perhon Kirissä ja sai kipinän painiin vasta 17-vuotiaana.

Liity tästä suoraan Ramin tiimiin >

Lue lisää
Samuel Purola

Samuel Purola

Samuel Purola on suomalainen pikajuoksija. Purolan seura on Oulun Pyrintö, ja häntä valmentaa isänsä Mika Purola. Samuel voitti 200 metrin sisäratojen suomenmestaruuden 2017 17- ja 19-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätysajalla 21,29. Viestijuoksun Suomen mestaruuskilpailuissa Purola on voittanut 4 × 100 metrin viestijuoksussa SM-pronssia vuonna 2016.

Liity tästä suoraan Samuelin tiimiin >

Lue lisää