22. heinäkuuta 2019 / Iida-Lotta Juura

Edessä paluu töihin – miten selvitä ensimmäisistä päivistä

Kesäinen aurinko hellii parhaillaan lomailijoita, mutta monilla meistä mielessä pyörii jo paluu töihin. Mutta miten voisikaan helpottaa ensimmäisten loman jälkeisten työpäivien kaaosta? Nappaa Liikkuvan Suomen vinkit pehmeään laskuun takaisin työelämään!

Laadi To do -lista

Lomalla mielen ja kehon olisi tullut puhdistua ja akkuvarastojen täyttyä energialla. Onkin pelkästään positiivista, jos olet loman aikana pystynyt unohtamaan työasiat! Töihin palatessaa saattaa kuitenkin tuntua, että kasautuneista työtehtävistä on vaikeaa löytää niitä asioita, joista kannattaisi aloittaa. Nyt lomalta palatessa kannattaakin laatia to do -lista, jotta tiedät, mitkä asiat ovat tärkeitä tai kiireellisiä ja mitkä puolestaan voi hoitaa myöhemminkin.

Laadi siis lista tehtävistä, joiden kimppuun käyt ensimmäiseksi. Muista olla rehellinen asettaessasi asioita tärkeysjärjestykseen –  kaikki asiat eivät ole tärkeitä eivätkä kiireellisiä juuri nyt.

Muista, että sinulla on myös vapaa-aikaa!

Töihin paluu ei tarkoita sitä, että sinulla ei olisi aikaa tehdä samoja asioita kuin lomalla ollessasi. Se tarkoitta vain, sitä, että aikaa ei ole yhtä paljon. Kesäillat ovat pitkään valoisia ja työpäivän jälkeen ehtii edelleen tehdä kesäisiä asioita – harrastaa, rentoutua ja nauttia auringosta!

Tauota työskentelyä

Työn jaksottaminen päivän aikana on tärkeää kaikkina vuoden aikoina, mutta etenkin lomalta palatessa. On tärkeää muistaa katkoa pitkiä istumisjaksoja taukojumpalla, sillä tauon aikana kehon lisäksi myös aivot irtautuvat hetkeksi työskentelystä. Jumppa laittaa veren kiertämään lihaksissa ja aivoissa, jolloin työskentely sujuu taas jouhevammin.

Myös kunnolliset lounas- ja välipalatauot ovat päivän aikana paikallaan, jotta energiaa riittää myös työpäivän jälkeisiin aktiviteetteihin!