29.6.2023 / Emmi Jokinen

POP Pohjanmaa: Työhyvinvointi on… mitäpä muutakaan kuin pop?

POP Pankki on aktiivisesti mukana Vastuullinen työpaikka -kampanjassa, ja POP Pohjanmaassa se tarkoittaa yhteisöllisyyden tukemista sekä työn kuormittavuuden hallintaa.

POP Pankki on osa Vastuullinen työpaikka -yhteisöä, jonka toimijat ovat sitoutuneet kehittämään vastuullisen työn tekemisen malleja ja vaikuttamaan työyhteisöönsä ja ympäröivään maailmaan konkreettisin teoin. Poppilaisia yhdistää vastuullisuus, intohimo vastausten etsimiseen ja rohkea uudistuminen.

POP Pohjanmaassa yksi tärkeimmistä vastuullisen työpaikan periaatteista on työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen. Kiireisessä asiantuntijatyössä haasteena on erityisesti arjen psykososiaalinen kuormittavuus, jonka hallintaan yhteisö kaipasi työkaluja.

”Työntekijämme ovat toivoneet palautumiseen ja hyvinvointiin liittyvää tukea, ja aiempi Liikkuvan Suomen työhyvinvoinnin valmennus oli jäänyt monen mieliin. Palautuminen, stressinhallinta ja arjen aktiivisuuden parantaminen istumatyön vastapainona nousivat esille, kun mietimme tärkeitä teemoja työhyvinvoinnin työryhmässä”, kertoo POP Pohjanmaan henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Alaviitala.

POP Pohjanmaa toimii usealla eri paikkakunnalla, eivätkä työyhteisön jäsenet ole välttämättä tekemisissä kaikkien kanssa aktiivisesti. Siksi on tärkeää, että kokonaisvaltainen hyvinvointivalmennus lisää porukan yhteenkuuluvuutta. Liikkuvan Suomen valmennus ja etenkin valmennusalustan tiimihaasteet ovat rohkaisseet poppilaisia jakamaan omia hyvinvoinnin tekojaan ja kannustamaan kollegoita arjen aktiivisissa valinnoissa.

”Tiimihaasteet ovat luoneet yhteisöllisyyttä ja tutustuttaneet ihmisiä toisiinsa tavallista enemmän”, iloitsee Alaviitala.

Liikkuvan Suomen valmennuspäällikkö Tiina Ven avaa yhteisöllisen valmennuksen taustoja: ”Hyvinvointiohjelmien haasteena on usein saada mukaan ne, jotka tukea eniten tarvitsisivat. Me autamme nostamaan hyvinvoinnin yhdeksi tärkeäksi työasiaksi muiden joukkoon, osaksi työhyvinvointia ja työkykyä aidosti tukevaa yrityskulttuuria. Työhyvinvointivalmennus on parhaimmillaan jatkumo, jossa arjen pienet teot ja valinnat luovat perustaa paremmalle jaksamiselle niin töissä kuin vapaa-ajallakin.”

Näitä periaatteita sovelletaan nyt myös POP Pohjanmaassa. Yhteisöllinen työhyvinvointivalmennus on yhteinen matkaa kohti parempaa arkea. Se on toisten tsemppaamista ja omien saavutusten arvostamista – oli sitten kyse palautumisesta, aktiivisuudesta tai terveellisestä ruokavaliosta.